Skip to main

Smernice za privatnost kompanije Kaspersky Lab za veb-lokacije

Poslednji put ažurirano: 28.4.2020. Šta ima novo

INFORMACIJE O KONTROLORU PODATAKA

Ove Smernice za privatnost se primenjuju na veb-sajtove kompanije AO Kaspersky Lab, koja se nalazi u bldg. 3, 39A, Leningradskoe Shosse, Moscow, 125212, Russian Federation („Kaspersky“, „Kaspersky Lab“ ili „mi“) koje primaju podatke i sadrže vezu prema ovim Smernicama za privatnost. One se ne primenjuju na veb-lokacije kompanije Kaspersky koje ne prikazuju ili sadrže vezu prema ovim Smernicama za privatnost ili koje imaju svoje Smernice za privatnost. One se takođe ne primenjuju na usluge i proizvode kompanije Kaspersky Lab, osim ako sadrže vezu prema ovim Smernicama za privatnost.

U ovim Smernicama za privatnost mi vas informišemo o obradi i privatnosti vaših ličnih podataka kada koristite naše veb-lokacije. Pošto smo kompanija stručna za bezbednost, privatnost podataka i bezbednost podataka su nam veoma važni. Prema tome, mi smo se posvetili poštovanju i zaštiti vaše privatnosti i poverljivom rukovanju vašim ličnim podacima. Preporučujemo da redovno posećujete ovu veb-lokaciju pošto ove Smernice za privatnost mogu da se ažuriraju zbog mogućih dopuna zakona ili promena naših unutrašnjih procesa.

Ako imate pitanja ili komentara o obradi ličnih informacija ili o praksama kompanije Kaspersky Lab u vezi sa privatnošću ili ako želite da ažurirate informacije i podešavanja koje ste nam dostavili, obratite se referentu za zaštitu podataka: https://support.kaspersky.com/general/privacy ili direktno poštom ili e-porukom: Kaspersky Labs GmbH, Ingolstadt, Despag-Strasse 3, 85055, Germany, dpo@kaspersky.com.

Možete se obratiti i predstavniku Kaspersky Lab za EU (u skladu sa članom 27 uredbe GDPR): Kaspersky Labs GmbH, Ingolstadt, Despag-Strasse 3, 85055, Germany, info@kaspersky.de, +49 (0) 841 98 18 90.

OPŠTE INFORMACIJE

Obično možete da posetite i pročitate većinu delova sadržaja naše veb-lokacije bez pružanja ličnih podataka.

Za potrebe procesa preuzimanja traženih informacija sa naših veb-lokacija, naši serveri skladište određene podatke koji su potrebni za pružanje usluge i/ili za statističke ili bezbednosne svrhe u obliku anonimnih ili pseudonimnih podataka (pseudonimni podaci se prikupljaju pod pseudonimom, npr. jedinstvena nasumična alfanumerička niska generisana interno kako bi se identifikovao svaki zapis podataka). U ovom kontekstu se beleže opšte informacije, kao što je ime vašeg domena ili tip pregledača. Ovi podaci nam ne omogućavaju da donesemo zaključke u vezi sa vašim identitetom. Ovi anonimni ili pseudonimni podaci se brišu odmah posle njihove statističke procene.

Ne obrađujemo „posebne kategorije ličnih podataka“ o vama (što uključuje podatke o rasi, etničkoj pripadnosti, religioznim i filozofskim ubeđenjima, seksualnom životu i orijentaciji, političkim stavovima, članstvu u sindikatima, informacijama o zdravlju, genetske i biometrijske podatke).

ZAŠTO OBRAĐUJEMO LIČNE PODATKE

Svrha obrade ličnih podatka koje dostavljate zavise od veb-sajtova, usluga i funkcija koje koristite. Konkretno, koristimo podatke u sledeće svrhe:

 • obezbeđivanje ispunjavanje uslova ugovora sa korisnicima i zahtevanih radnih karakteristika usluga klijentima;
 • zaštita korisnika od nepoznatih pretnji po bezbednost informacija;
 • poboljšanje korisničkog doživljaja i interakcije sa uslugama, posebno pri promeni interfejsa i dobavljanju željenog sadržaja i oglasa u marketinške svrhe;
 • pružanje korisnicima tehničke podrške za proizvode i usluge i poboljšanje kvaliteta proizvoda i usluga;
 • odgovaranje na pitanja i druge vidove interakcije sa vama;
 • obezbeđivanje naših veb-sajtova i zaštita vas i nas od prevara.

KOJE SU ZAKONSKE OSNOVE ZA OBRAĐIVANJE LIČNIH PODATAKA

Ovo su zakonske osnove po kojima obrađujemo opšte lične podatke:

 • obrada potrebna za realizaciju ugovora sa osobom ili preduzimanje koraka za sklapanje ugovora;
 • tamo gde je to potrebno zbog naših legitimnih interesa, pri čemu vaši interesi i osnovna prava nisu u konfliktu sa tim interesima;
  • radi obezbeđivanja trajne bezbednosti i pravilnog rada našeg veb-sajta i povezanih IT sistema i sprečavanja prevara;
  • samo neki lični podaci se čuvaju u slučajevima da korisnik od nas zatraži da mu ne obrađujemo lične podatke, da bi se obezbedilo da Kaspersky Lab poštuje takav zahtev.
 • vaša izričita saglasnost na obradu radi navedene svrhe;
 • obrađivanje potrebno radi poštovanja zakonskih obaveza.

AUTOMATIZOVANO ODLUČIVANJE

Na veb-sajtovima i uslugama ne koristimo automatizovano odlučivanje.

KOJE LIČNE PODATKE OBRAĐUJEMO I KAKO IH KORISTIMO

My Kaspersky, Kaspersky Account, Kaspersky Small Office Security upravljačka konzola, i Anti-Theft Web Management (zajedno, „Usluge“)

Kategorije podataka

Da biste koristili Usluge i imali pristup svim njihovim funkcijama, dostavićete sledeće lične podatke:

 • imejl adresu i lozinku pri registraciji za Usluge;
 • broj mobilnog telefona;
 • informacije o uređajima i licencama;
 • informacije koje dostavite tehničkoj podršci kompanije Kaspersky Lab;
 • datum isteka platne kartice i poslednja 4 simbola njenog broja;
 • statističke podatke o pregledaču (imena domena, IP adrese, dobavljače mrežnih usluga, tipove pregledača i druge informacije o klijentovom okruženju, koje aplikacije kompanije Kaspersky Lab koristite i kako ih koristite, veb-stranicu koju ste posetili neposredno pre nego što se posetili naš veb-sajt, stranice našeg veb-sajta koje ste posetili, vreme koje ste proveli na tim stranicama, informacije koje ste pretraživali na našem veb-sajtu, vremena i datume pristupa i druge statističke podatke);
 • za punu listu podataka koji se prikupljaju na uređajima koji koriste My Kaspersky, pogledajte odeljak „Uslovi u vezi sa obradom podataka“;
 • za punu listu podataka koji se prikupljaju na uređajima koji koriste Kaspersky Small Office Security upravljačku konzolu, pogledajte odeljak „Uslovi u vezi sa obradom podataka“.

Opis Usluge

Registracija naloga. Da biste koristili Uslugu i imali pristup svim funkcijama, treba da napravite lični nalog, što zahteva od vas da nam dostavite imejl adresu (koja će biti vaše korisničko ime) i lozinku. Ove informacije ćemo obrađivati i koristiti samo da bismo pružili Usluge, osim ako izričito ne date saglasnost da se one obrađuju ili koriste za druge svrhe (na primer, za prijem korisnih vesti o proizvodima i uslugama kompanije Kaspersky Lab putem imejla). Možda bude potrebno da nam dostavite broj mobilnog telefona radi dodatne zaštite naloga od neovlašćenog pristupa. Koristićemo broj mobilnog telefona samo za slanje kodova za autorizaciju.

Postavke naloga i kupovine. Možete da pregledate, ažurirate ili ispravite podatke na svom nalogu, lozinku i željena podešavanja, pa čak i da izbrišete svoj nalog u bilo kom trenutku pomoću funkcije „Postavke naloga“. Pored toga, moći ćete da pregledate istoriju svojih kupovina kod našeg dobavljača usluge veb-prodavnice. U Postavkama naloga takođe možete da povežete platnu karticu za jednostavno kupovanje dodatnih proizvoda i usluga kompanije Kaspersky Lab. Ako aktivirate ovu opciju, naš dobavljač usluge veb-prodavnice će priložiti podatke o vašoj platnoj kartici vašem nalogu i čuvati ih za buduće porudžbine. Kompanija Kaspersky Lab će uspostaviti posebnu vezu prema vašem nalogu kod dobavljača usluge veb-prodavnice i obaviće porudžbinu u vaše ime kad god nešto poručite. Naš dobavljač usluge veb-prodavnice nam takođe pruža informacije o datumu isteka vaše platne kartice i poslednja 4 simbola iz broja vaše platne kartice. Međutim, nećemo imati pristup nijednim drugim podacima sa vaše platne kartice koje čuva naš dobavljač usluge veb-prodavnice. Veza prema vašem nalogu će se uspostaviti samo tehnički pomoću kombinacije unutrašnjeg korisničkog ID-a i lozinke. Ovi akreditivi nam neće dati pristup vašoj platnoj kartici ili drugim ličnim podacima koje čuva naš dobavljač usluge veb-prodavnice. Unutrašnji korisnički ID se koristi za aktiviranje porudžbina od vas koje ste uputili kroz veb-prodavnicu.

Uređaji. Posle registracije, moći ćete da upravljate svim svojim uređajima koje ste obezbedili proizvodima kompanije Kaspersky Lab. Možete, na primer, da obezbedite izgubljene ili ukradene uređaje, da lako proverite status proizvoda kompanije Kaspersky Lab na svakom uređaju ili da ispravite postojeće probleme. Da biste to uradili, treba da povežete ove uređaje pomoću funkcije „Uređaji“. U tom slučaju, veza između vašeg naloga i uređaja koje povezujete će morati da se uspostavi. Ovo će se koristiti samo radi pružanja usluga upravljanja uređajima, osim ako izričito ne date saglasnost da se koriste za druge svrhe.

Licence. Možete da upravljate licencama za sve proizvode kompanije Kaspersky Lab pomoću funkcije „Licence“ ako dodate važeće kodove za aktiviranje za svaki proizvod i povežete je sa uređajem na kojem se koristi. Takođe možete da izaberete da automatski primate podsetnike o licencama koje ističu ili da koristite funkciju automatskog obnavljanja licence. Podsetnici će se slati samo ako izričito date saglasnost za to.

Podrška. Ako želite da zatražite podršku od našeg tima za Tehničku podršku ili iz virusne laboratorije pomoću usluga podrške, od vas ćemo tražiti informacije koje su potrebne da nam omoguće da vam pružimo takvu podršku, kao što je broj registracije/licence, poslednja 4 znaka iz broja na vašoj bankovnoj kartici korišćenoj za kupovinu licenca, adresa e-pošte i informacije o proizvodu na koji se odnosi vaš problem, hardver i softver vašeg računara, kao i priroda problema koji se pojavio. Osim toga, može biti korisno ili čak neophodno za ovu svrhu da nam pošaljete datoteke sa kojim imate problema pomoću funkcije otpremanja. One takođe mogu da sadrže lične informacije, kao što su specifične korisnike informacije ili imena datoteka, metapodaci ili sadržaji na osnovu kojih može da se identifikuje osoba. Vi naravno birate da li želite da otpremite datoteke ili ne. Ako je to slučaj, najpre pročitajte i prihvatite Propise o pružanju podatka povezane sa uslugom otpremanja.

Statističke informacije. Možemo da pratimo imena domena, IP adrese, dobavljače mrežnih usluga, tipove pregledača i druge informacije o klijentovom okruženju (kao što su model uređaja, operativni sistem, rezolucija ekrana itd.) od ljudi koji posećuju našu lokaciju. Možemo i da obrađujemo informacije o tome koje aplikacije kompanije Kaspersky Lab koristite i kako ih koristite, veb-stranicu koju ste posetili neposredno pre nego što se posetili našu veb-lokaciju, vreme koje ste proveli na tim stranicama, informacije koje ste pretraživali na našoj veb-lokaciji, vremena i datume pristupa, kao i druge statističke podatke. Ove informacije ćemo koristiti da bismo napravili statistiku saobraćaja za lokacije kompanije Kaspersky Lab i da bismo poboljšali bezbednost i dostupnost svojih veb-lokacija i usluga. Takve informacije nisu povezane ni sa jednim ličnim informacijama. Ne tražimo s vašeg uređaja informacije na osnovu lokacije, ne pristupamo im i ne pratimo ih.

Koliko dugo čuvamo lične podatke

Podaci se brišu najkasnije 1 (jedan) kalendarski mesec posle brisanja naloga.

Veb-lokacija Kaspersky motosport

Kategorije podataka

Da biste koristili Usluge i imali pristup svim njihovim funkcijama, dostavićete sledeće lične podatke:

 • korisničko ime i lozinka;
 • ime;
 • prezime;
 • imejl adresa;
 • lične preference;
 • komentari drugim korisnicima.

Opis Usluge

Povezivanje sa nama. Kada unesete svoje podatke u ovom delu veb-lokacije, poslaćemo vam poruku e-pošte da bismo potvrdili vašu prijavu. Nakon što potvrdite, redovno ćemo vam slati poruke e-pošte da biste bili u toku sa najnovijim vestima iz Kaspersky motosporta. Možete da promenite svoje podatke i da se odjavite u bilo kom trenutku pomoću odgovarajućih veza koje se nalaze u svakoj poruci e-pošte.

Stupanje u kontakt sa nama. Kada unesete svoje podatke u ovom delu veb-lokacije, poslaćemo vam poruku e-pošte da bismo potvrdili prijem vašeg upita. Koristićemo samo lične podatke iz ovog obrasca da bismo odgovorili na vaš upit.

Koliko dugo čuvamo lične podatke

Možete da izbrišete nalog u bilo kom trenutku ako to poželite.  Ako izbrišete svoj nalog, mi ćemo izbrisati vaše lične informacije iz svojih evidencija u roku od 24 sata.

Kaspersky Business Hub

Kategorije podataka

Da biste koristili Kaspersky Business Hub i imali pristup svim njegovim funkcijama, morate da dostavite sledeće podatke:

 • podaci o vašem ličnom nalogu:
  • imejl adresa i lozinka;
  • bezbednosno pitanje da povratite pristup vašem nalogu ako zaboravite svoju lozinku;
  • broj mobilnog telefona;
  • zemlja.
 • informacija o vašim licencama za proizvode kompanije Kaspersky koji su dostupni na Kaspersky Business Hub-u;
 • statističke informacije o vašem uređaju i veb pretraživaču, koje se prikupljaju kada posetite našu veb-lokaciju;
 • informacije date tehničkoj podršci kompanije Kaspersky

Opis Usluge

Registracija naloga. Ako želite da koristite Kaspersky Business Hub i imate pristup proizvodima koji su dostupni u Kaspersky Business Hub-u, treba da napravite lični nalog. Da biste to uradili, treba da unesete vašu imejl adresu (koja će se koristiti kao vaše korisničko ime) i lozinku. Ove informacije ćemo obrađivati i koristiti samo da bismo vam pružali funkciju Kaspersky Business Hub i proizvode koji se koriste u Kaspersky Business Hub-u. Ove informacije biće obrađivane i korišćene za druge svrhe samo ako date izričitu saglasnost (na primer, za prijem najnovijih vesti o proizvodima i uslugama kompanije Kaspersky putem e-pošte ili da budete kontaktirani o vašim recenzijama proizvoda kompanija Kaspersky). Možete takođe da pružite vaš broj mobilnog telefona kako biste dodatno zaštitili svoj nalog od neovlašćenog pristupa, kao i bezbednosno pitanje da povratite pristup vašem nalogu ukoliko zaboravite svoju lozinku. Vaš broj mobilnog telefona koristićemo samo za slanje kodova za autorizaciju tokom vaše autorizacije.

Možete da pregledate, ažurirate ili ispravite podatke na svom nalogu ili da izbrišete svoj nalog u svakom trenutku, koristeći funkciju "Upravljanje nalogom".

Licence. Možete da upravljate licencama za proizvode kompanije Kaspersky koji su dostupni za vas na Kaspersky Business Hub-u koristeći funkciju "Licence". Da biste ovo uradili, morate da dodate važeće kodove za aktiviranje za svaki proizvod koji koristite. Može vam poslati automatski podsetnik o licencama koje ističu putem e-pošte.

Pristup upravljanju određenim licencama i korišćenje specifičnih instanci naših proizvoda zavisi od vaših prava na pristup koja su konfigurisana u proizvodima.

Za pružanje funkcije onlajn kupovine licenci, koristimo zemlju koju navedete kada registrujete vaš nalog. Onlajn prodaju licenci obavlja dobavljač usluge onlajn prodavnice (treće lice).

Statističke informacije. Da bismo prikupljali sveobuhvatne statističke podatke o korišćenju Kaspersky Business Hub-a od strane posetilaca veb-lokacije, možda ćemo da koristimo razne analitičke usluge (treća lica). Više informacija o našoj politici korišćenja trećih lica možete da nađete u odeljku"DA LI KORISTIMO KOLAČIĆE ILI MODULE ZA DRUŠTVENE MREŽE" ovog dokumenta. Ove informacije biće obrađivane i korišćene ako date izričitu saglasnost kada posetite Kaspersky Business Hub.

Podrška. Kada kontaktirate Tehničku podršku ili Virus Lab koristeći naše usluge podrške, tražićemo neophodne informacije kako bismo vam pružili podršku (na primer, broj vaše licence, imejl adresa, informacije o proizvodu koji je izazvao problem, informacije o hardveru i softveru i opis problema). Ove datoteke mogu takođe da sadrže lične informacije, kao što su ime korisnike ili nazivi datoteka na osnovu kojih može da se identifikuje osoba, metapodaci ili sadržaj datoteka. Ove datoteke možete da pošaljete prema sopstvenom nahođenju.

Koliko dugo čuvamo lične podatke

Informacije o vašem ličnom nalogu biće izbrisane najkasnije 1 (jedan) kalendarski mesec posle brisanja naloga. Rezervne kopije podataka čuvaju se najviše 1 (jedan) mesec od trenutka kada se naprave.

Kaspersky Endpoint Security Cloud

Kategorije podataka

Da biste koristili Kaspersky Endpoint Security Cloud Hub i imali pristup svim njegovim funkcijama, morate da dostavite sledeće podatke:

 • podaci o vašem ličnom nalogu u Kaspersky Business Hub (listu podataka i politiku njihove obrade možete da vididte u odeljkuKaspersky Business Hub ovog dokumenta);
 • podaci o radnim prostorima vašeg Kaspersky Endpoint Security Cloud:
  • informacije o vašim licencama za Kaspersky Endpoint Security Cloud;
  • podatke prikupljene iz upravljanih uređaja koji su povezani s radnim prostorom;
 • statističke informacije o vašem uređaju i veb pretraživaču, koje se prikupljaju kada posetite našu veb-lokaciju;
 • informacije date tehničkoj podršci kompanije Kaspersky.

Opis Usluge

Registracija naloga. Ako želite da koristite Kaspersky Endpoint Security Cloud i imate pristup svim njegovim funkcijama, morate da kreirate lični nalog na Kaspersky Business Hub. Obavezujemo se da ćemo obraditi i koristiti adresu e-pošte koju ste naveli tokom registracije na Kaspersky Business Hub-u da bismo vam obezbedili funkcionalnost Kaspersky Endpoint Security Cloud. Ti podaci mogu da se obrađuju i koriste i u druge svrhe samo ako vi to izričito odobrite.

Licence. Licencama za Kaspersky Endpoint Security Cloud možete da upravljate koristeći funkciju "Licence". Da biste to uradili, morate dodati važeće kodove za aktivaciju licence. Može vam poslati automatski podsetnik o licencama koje ističu putem e-pošte.

Pristup upravljanju određenim licencama zavisi od vaših prava na pristup i prava na pristup drugih koristnika Kaspersky Business Hub-a. Ta prava na pristup se mogu konfigurisati u određenim ranim prostorima Kaspersky Endpoint Security Cloud-a. Za više informacija pogledajte našu dokumentaciju na mreži.

Uređaji. Nakon kreiranja radnog prostora za Kaspersky Endpoint Security Cloud, možete da upravljate uređajima koji su povezani sa vašim radnim prostorom i koji su zaštićeni proizvodima kompanije Kaspersky. Pre nego što počnete da upravljate uređajima putem sistema Kaspersky Endpoint Security Cloud, treba da preduzmete sve neophodne korake da biste bili usaglašeni sa važećim zakonima u vezi sa korišćenjem usluga sistema Kaspersky Endpoint Security Cloud. Takođe treba da promenite postavke Kaspersky Endpoint Security Cloud-a da bi se odrazile na vaše korišćenje. Za više informacija pogledajte našu dokumentaciju na mreži. Kako biste osigurali efikasnost sistema Kaspersky Endpoint Security Cloud, prenesite podatke na servere za administraciju smeštene u infrastrukturu sistema Kaspersky Endpoint Security Cloud. Lista podataka prikupljenih sa upravljanih uređaja pružena je u članku sa dokumentacijom na mreži "Informacije o pružanju podataka."

Statističke informacije. Da bismo prikupili sveobuhvatnu statistiku o korištenju Kaspersky Endpoint Security Cloud od strane posetilaca veb-lokacije, možemo da koristimo različite analitičke usluge (treće strane). Više informacija o našoj politici korišćenja trećih lica možete da nađete u odeljku"DA LI KORISTIMO KOLAČIĆE ILI MODULE ZA DRUŠTVENE MREŽE" ovog dokumenta.

Podrška. Kada kontaktirate Tehničku podršku ili Virus Lab koristeći naše usluge podrške, tražićemo neophodne informacije kako bismo vam pružili podršku (na primer, broj vaše licence, imejl adresa, informacije o proizvodu koji je izazvao problem, informacije o hardveru i softveru i opis problema). Ove datoteke mogu da sadrže i lične podatke, kao što su korisnička ili prepoznatljiva imena datoteka, metapodaci i sadržaj. Ove datoteke možete da pošaljete prema sopstvenom nahođenju.

Koliko dugo čuvamo lične podatke

Podaci o vašim radnim prostorima brišu se pomoću funkcije "Upravljanje radnim prostorima" u Kaspersky Business Hub-u ili se brišu automatski nakon isticanja vaše licence za Kaspersky Endpoint Security Cloud. Detaljne informacije o periodu skladištenja podataka o radnim prostorima mogu se naći u članku sa dokumentacijom na mreži "Informacije o pružanju podataka."

Kaspersky Security Center Cloud Console

Kategorije podataka

Da biste koristili Kaspersky Security Center Cloud Console i dobili pristup svim funkcijama ovog sistema morate pružiti:

 • podaci o vašem ličnom nalogu:
  • imejl adresa i lozinka;
  • bezbednosno pitanje da povratite pristup vašem nalogu ako zaboravite svoju lozinku;
  • broj mobilnog telefona;
 • podatke o vašim licencama za proizvode kompanije Kaspersky koji su dostupni na Security Center Cloud Console;
 • podatke o radnim prostorima vašeg sistema Kaspersky Security Center Cloud Console:
  • informacije o vašim licencama za Kaspersky Security Center Cloud Console;
  • podatke prikupljene iz upravljanih uređaja koji su povezani s radnim prostorom;
  • podatke koje korisnik unosi na interfejsu Kaspersky Security Center Cloud Console;
 • statističke informacije o vašem uređaju i veb pretraživaču, koje se prikupljaju kada posetite našu veb-lokaciju;
 • informacije date tehničkoj podršci kompanije Kaspersky.

Opis Usluge

Registracija naloga. Ako želite da koristite Kaspersky Security Center Cloud Console i imate pristup svim njegovim funkcijama, morate da kreirate lični nalog na Kaspersky Security Center Cloud Console. Da biste to uradili, unesite adresu vaše e-pošte i lozinku. Mi ćemo da te podatke obrađujemo i koristimo isključivo da bismo vam obezbedili funkcionalnost sistema Kaspersky Security Center Cloud Console. Ti podaci mogu da se obrađuju i koriste i u druge svrhe samo ako vi to izričito odobrite. Možete takođe da pružite vaš broj mobilnog telefona kako biste dodatno zaštitili svoj nalog od neovlašćenog pristupa, kao i bezbednosno pitanje da povratite pristup vašem nalogu ukoliko zaboravite svoju lozinku. Vaš broj mobilnog telefona koristićemo samo za slanje kodova za autorizaciju tokom vaše autorizacije.

Možete da pregledate, ažurirate ili ispravite podatke na svom nalogu ili da izbrišete svoj nalog u svakom trenutku, koristeći funkciju "Upravljanje nalogom".

Licence. Možete da upravljate licencama za proizvode kompanije Kaspersky koji su dostupni za vas na Kaspersky Security Center Cloud Console koristeći funkciju "Licence". Da biste ovo uradili, morate da dodate važeće kodove za aktiviranje za svaki proizvod koji koristite. Možete da omogućite automatski podsetnik za isticanje licence koji je aktiviran u proizvodnima kompanije Kaspersky. Podsetnici će se slati samo ako date izričitu saglasnost za to.

Uređaji. Nakon kreiranja radnog prostora za Kaspersky Security Center Cloud Console, možete da upravljate uređajima koji su povezani sa vašim radnim prostorom i koji su zaštićeni proizvodima kompanije Kaspersky. Pre nego što počnete da upravljate uređajima koristeći Kaspersky Security Center Cloud Console, morate da preduzmete sve neophodne mere poštovanja relevantnih propisa u vezi sa korišćenjem usluga aplikacije Kaspersky Security Center Cloud Console. Takođe treba da promenite postavke Kaspersky Security Center Cloud Console da bi se odrazile na vaše korišćenje. Za više informacija pogledajte našu dokumentaciju na mreži. Kako biste osigurali efikasnost sistema Kaspersky Security Center Cloud, prenesite podatke na servere za administraciju smeštene u infrastrukturu sistema Kaspersky Security Center Cloud infrastructure. Lista podataka prikupljenih sa upravljanih uređaja pružena je u članku sa dokumentacijom na mreži "Informacije o pružanju podataka."

Statističke informacije. Da bismo prikupili sveobuhvatnu statistiku o korištenju Kaspersky Security Center Cloud od strane posetilaca veb-lokacije, možemo da koristimo različite analitičke usluge (treće strane). Više informacija o našoj politici korišćenja trećih lica možete da nađete u odeljku"DA LI KORISTIMO KOLAČIĆE ILI MODULE ZA DRUŠTVENE MREŽE" ovog dokumenta. Ako pružite izričitu saglasnost, ove informacije će biti obrađivane i korišćene prilikom vaše posete sistemu Kaspersky Security Center Cloud Console.

Podrška. Kada kontaktirate Tehničku podršku ili Virus Lab koristeći naše usluge podrške, tražićemo neophodne informacije kako bismo vam pružili podršku (na primer, broj vaše licence, imejl adresa, informacije o proizvodu koji je izazvao problem, informacije o hardveru i softveru i opis problema). Ove datoteke mogu takođe da sadrže lične informacije, kao što su ime korisnike ili nazivi datoteka na osnovu kojih može da se identifikuje osoba, metapodaci ili sadržaj datoteka. Ove datoteke možete da pošaljete prema sopstvenom nahođenju.

Koliko dugo čuvamo lične podatke

Informacije o vašem ličnom nalogu biće izbrisane najkasnije 1 (jedan) kalendarski mesec posle brisanja naloga. Rezervne kopije podataka čuvaju se najviše 1 (jedan) mesec od trenutka kada se naprave. Podaci o vašim radnim prostorima se automaski brišu nakon isticanja vaše licence za Kaspersky Security Center Cloud ili nakon vašeg zahteva za uklanjanjem upućenog Tehničkoj podršci. Nakon isticanja vaše licence, možete imati pravo da nastavite koristiti Proizvod, iako će funkcionalnost Proizvoda biti ograničena. Detaljne informacije o periodu skladištenja podataka o radnim prostorima mogu se naći u članku sa dokumentacijom na mreži "Informacije o pružanju podataka."

Kaspersky Security for Microsoft Office 365

Kategorije podataka

Da biste koristili Usluge i imali pristup svim njihovim funkcijama, dostavićete sledeće lične podatke:

 • imejl adresa;
 • naziv preduzeća;
 • lozinka;
 • preference;
 • informacije koje dostavite tehničkoj podršci kompanije Kaspersky Lab;
 • Lista podataka kojima može da pristupi usluga Kaspersky Security for Microsoft Office 365, kao i podaci koji se prikupljaju tokom rada usluge predstavljeni su u dokumentaciji u odeljku „Informacije o pružanju podataka“.

Opis Usluge

Registracija naloga. Da biste koristili sistem Kaspersky Security for Microsoft Office 365 i imali pristup svim njegovim funkcijama, treba da napravite lični nalog, što zahteva da nam pružite svoju adresu e-pošte, ime kompanije i lozinku. Možete da koristite nalog za sistem Kaspersky Endpoint Security Cloud. Ove informacije ćemo obrađivati i koristiti samo da bismo pružili usluge Kaspersky Security for Microsoft Office 365, osim ako izričito ne date saglasnost da se one obrađuju ili koriste za druge svrhe (na primer, za prijem korisnih vesti o proizvodima i uslugama kompanije Kaspersky Lab putem e-pošte). Adresa e-pošte koju ste naveli tokom registracije će se koristiti za obaveštenja u vezi sa pružanjem usluge Kaspersky Security for Microsoft Office 365, uključujući i to da vas obavestimo kada usluga nije dostupna, kada ističe probni period ili kada su objavljena ažuriranja.

Postavke naloga. Možete da pregledate, ažurirate ili ispravite podatke na svom nalogu, lozinku i željena podešavanja, pa čak i da izbrišete svoj nalog u bilo kom trenutku pomoću funkcije „Postavke naloga“.

Konfigurisanje usluge. Usluga Kaspersky Security for Microsoft Office 365 je integrisana direktno u sistem Office 365, što zahteva pristup sistemu Exchange Online ili OneDrive. Da biste konfigurisali vezu sa sistemom Exchange Online ili OneDrive, bićete preusmereni na veb-lokaciju Microsoft Online i upitani da li dajete dozvolu aplikaciji Kaspersky Security for Office 365 kroz tok OAuth 2.0. Usluga Kaspersky Security for Microsoft Office 365 takođe zahteva i nalog usluge za pristup Exchange Online karantinu. Taj nalog usluge se može konfigurisati automatski i ručno. Ako izaberete automatsku konfiguraciju, usluga će tražiti akreditive globalnog administratora. Usluga ne čuva ove podatke ni u kom obliku, već ih koristi za početnu konfiguraciju i pravljenje naloga usluge. Ako izaberete ručnu konfiguraciju, akreditivi globalnog administratora nisu potrebni, a nalog usluge ručno pravi administrator.

Rad usluge. Tokom rada, usluga Kaspersky Security for Microsoft Office 365 prima poruke i druge objekte (sastanke, zadatke itd.), kao i OneDrive datoteke koje treba da skenira i obrađuje ih u skladu sa postavkama zaštite. Usluga Kaspersky Security for Microsoft Office 365 ne čuva u svojoj infrastrukturi poruke, OneDrive datoteke ili objekte koji treba da se skeniraju. Lista podataka kojima može da pristupi usluga Kaspersky Security for Microsoft Office 365, kao i podaci koji se prikupljaju tokom rada usluge predstavljeni su u dokumentaciji u odeljku „O pružanju podataka“.

Podrška. Ako zatražite podršku od našeg tima za Tehničku podršku ili iz virusne laboratorije pomoću usluga tehničke podrške, od vas ćemo tražiti informacije koje su potrebne da bismo vam pomogli, kao što je broj registracije/licence, poslednja 4 simbola iz broja vaše platne kartice za kupovinu licence, adresa e-pošte, podaci o proizvodu i usluzi na koje se odnosi vaš problem, informacije o hardveru i softveru vašeg računara, kao i priroda problema koji se pojavio. Osim toga, može biti korisno ili čak neophodno za ovu svrhu da nam pošaljete datoteke sa kojim imate problema pomoću funkcije otpremanja u sistemu CompanyAccount. One takođe mogu da sadrže lične informacije, kao što su specifične korisnike informacije ili imena datoteka, metapodaci ili sadržaji na osnovu kojih može da se identifikuje osoba. Vi naravno birate da li želite da otpremite datoteke ili ne.

Koliko dugo čuvamo lične podatke

Podaci se brišu 6 meseci posle isteka licence.

Kaspersky CompanyAccount

Kategorije podataka

Da biste koristili Usluge i imali pristup svim njihovim funkcijama, dostavićete sledeće lične podatke:

 • imejl adresa preduzeća (koristiće se kao korisničko ime);
 • lozinka;
 • ime;
 • prezime;
 • naziv preduzeća;
 • zemlja;
 • licenca preduzeća za korišćenje aplikacija kompanije Kaspersky Lab;
 • informacije koje dostavite tehničkoj podršci kompanije Kaspersky Lab. Pogledajte odeljak Propisi o pružanju podatka.
 • dodatne adrese e-pošte „trećeg lica“ (ako se dodaju u nalog).

Opis Usluge

Registracija naloga. Da biste koristili uslugu CompanyAccount i pristupili svim njenim funkcijama, morate da napravite:

 • lični nalog;
 • nalog za svoju kompaniju, osim ako vaši saradnici to nisu već uradili.

Ovo će zahtevati da pružite poslovnu adresu e-pošte (koja će biti vaše korisničko ime), lozinku, ime i prezime, ime kompanije i zemlju, kao i licencu vaše kompanije da koristi aplikacije kompanije Kaspersky Lab. Obrađivaćemo i koristiti ove informacije samo da bismo mogli da vam pružimo usluge CompanyAccount i tehničku podršku, osim ako izričito ne izaberete da se one obrađuju i koriste za druge svrhe. Posle registracije vaš privatni nalog će biti povezan sa nalogom vaše kompanije. Ako je nalog vaše kompanije već bio napravljen, onda će se informacije o vašoj registraciji (ime i prezime i poslovna adresa e-pošte) poslati administratoru usluge CompanyAccount iz vaše kompanije. Zaposleni kompanije koji prvi registruje kompaniju i lične podatke obično je administrator.

Postavke naloga. Možete u svakom trenutku da vidite, ažurirate i ispravite informacije o svom nalogu, kao i lozinku, odnosno da izbrišete nalog na kartici „Moj nalog“. Administrator usluge CompanyAccount u vašoj kompaniji će takođe moći da menja postavke vašeg naloga i da resetuje vašu lozinku. Ako ste vi administrator usluge CompanyAccount u svojoj kompaniji, onda ćete moći da uređujete lične naloge svih svojih kolega i da blokirate nalog cele kompanije (lični nalozi zaposlenih će ostati u sistemu).

Licence. Možete da dodate i prikažete licence svoje kompanije za proizvode kompanije Kaspersky Lab na kartici „Licence“ u usluzi CompanyAccount (kodove za aktiviranje ili datoteke ključeva za svaki proizvod). Licenca koja je pružena tokom registracije će biti dodata automatsku u uslugu CompanyAccount vaše kompanije. Datoteke ključeva se ne čuvaju fizički u usluzi CompanyAccount. Sistem čuva samo evidenciju o licenci vaše kompanije. Svaki zaposleni u kompaniji sa ličnim nalogom povezanim sa uslugom CompanyAccount vaše kompanije ima pristup listi licenci. Vaš administrator usluge CompanyAccount može da ukloni licence vaše kompanije ako ih izbriše iz liste.

Ugovori. Ako vaša kompanija kupi dodatne usluge korisničke podrške, onda ćete, nakon što se kupovina evidentira, moći da vidite listu kupljenih usluga na kartici „Ugovori“. Lista ugovora će biti dostupna onim zaposlenima u kompaniji koji, u trenutku kupovine, budu određeni da imaju ovlašćena da koriste plaćenu uslugu. Ove osobe će automatski primiti obaveštenja o isteku ugovora.

Zahtevi korisničkoj podršci. Ako kontaktirate tim Korisničke podrške ili Antivirusne laboratorije da biste dobili podršku kroz uslugu CompanyAccount, možemo tražiti da pošaljete informacije koje mogu da nam zatrebaju da bismo vam pružili pomoć. Na primer, ovo može da obuhvati informacije o proizvodima povezanim s vašim zahtevom, hardveru računara, mreži vaše kompanije, softveru i prirodi problema na koji ste naišli. Šta više, može biti korisno ili čak neophodno da nam pošaljete datoteke sa kojima imate problema ili datoteke koje definišu konfiguraciju vašeg računara ili mreže. Ovo možete da uradite pomoću opcije „Priloži datoteke“ u obrascu zahteva. Ove datoteke mogu da sadrže specifične korisničke informacije ili imena datoteka, metapodatke ili sadržaje na osnovu kojih može da se identifikuje osoba. Kao i uvek, vi birate da li želite da otpremite ove datoteke. Ako želite da otpremite datoteke, prvo pregledajte i prihvatite stranicu Propisi o pružanju podatka na stranici za otpremanje datoteke. Da bismo izabrali tačnu službu za korisničku podršku za vaš zahtev, koristićemo informacije o licencama vaše kompanije, zemlji i po mogućstvu jeziku interfejsa u vašoj usluzi CompanyAccount. Vaše kolege mogu da imaju pristup vašim zahtevima ako vaš administrator usluge CompanyAccount ručno promeni odgovarajuće postavke (administrator može automatski da vidi zahteve).

Koliko dugo čuvamo lične podatke

Možete da izbrišete nalog u bilo kom trenutku u podešavanjima naloga ili tako što ćete poslati zahtevod našem timu za Tehničku podršku. Kada izbrišete nalog, vaši lični podaci će biti zadržani u bazi podataka kompanije Kaspersky Lab sve dok ne istekne period zadržavanja, ali nećete više moći da pristupite veb-lokaciji CompanyAccount pomoću izbrisanog naloga.

Portal za partnere kompanije Kaspersky Lab

Kategorije podataka

Da biste koristili Usluge i imali pristup svim njihovim funkcijama, dostavićete sledeće lične podatke:

 • imejl adresa;
 • lozinka;
 • ime;
 • adresa;
 • broj telefona;
 • informacije koje dostavite tehničkoj podršci kompanije Kaspersky Lab.

Opis Usluge

Mi možemo zahtevati lične informacije kada pošaljete porudžbinu, registrujete proizvod, tražite uslugu, odgovorite na anketu, učestvujete u takmičenju i kada komunicirate s nama ili obavljate druge aktivnosti na našoj veb-lokaciji.

Vi donosite sve odluke da li da se nastave ili ne aktivnosti koje zahtevaju lične informacije. Međutim, imajte u vidu da ako ne želite da pružite potrebne informacije, nećete moći da završite transakciju.

Lične informacije koristimo na sledeće načine:

 • da bismo vam pružili informacije o obaveštenjima o virusima, nadogradnje proizvoda, nove proizvode, usluge, biltene, poruke e-pošte sa informacijama i istraživanja u vezi sa budućim idejama ili poboljšanjima proizvoda;
 • da biste nam pomogli da napravimo sadržaj koji je relevantan za vas;
 • da bismo vam pružili posebne ponude specifične za kompaniju Kaspersky koje mogu da vam budu interesantne;
 • da biste nam pomogli da napravimo bolje proizvode i usluge koje zadovoljavaju vaše potrebe;
 • da bismo vam omogućili da kupite i preuzmete proizvode, dobijete pristup uslugama ili se angažujete u aktivnostima koje ste izabrali;
 • da bismo vam pomogli da brzo pronađete informacije o softveru, uslugama ili proizvodima koji su vam važni.

Kompanija Kaspersky Lab koristi usluge spoljnih dobavljača da pružaju usluge za nas. Oni mogu da se koriste za distribuciju proizvoda, pružanje tehničke podrške ili obradu porudžbina. Naši dobavljači moraju da održavaju lične informacije klijenata bezbednim i strogo poverljivim i da koriste lične informacije samo u ime kompanije Kaspersky Lab i ni u koje druge svrhe.

Koliko dugo čuvamo lične podatke

Lični podaci sačuvani u vreme kad koristite uslugu biće izbrisani posle prvog zahteva.

GSI analizator

Kategorije podataka

Da biste koristili Usluge i imali pristup svim njihovim funkcijama, dostavićete sledeće lične podatke:

 • imejl adresa;
 • lozinka;
 • datoteka sa izveštajem (informacije o hardveru i softveru instaliranom na računaru, uključujući i verziju operativnog sistema i instalirane servisne pakete, objekte jezgra, upravljačke programe, usluge, dodatne module programa Microsoft Internet Explorer, programske dodatke za sistem za štampanje, dodatne komponente programa Windows Explorer, učitane objekte, stavke aktivnog podešavanja, aplete kontrolne table, zapise iz matične datoteke i o otvorenim portovima u trenutku kada su poslate informacije). Punu listu datih informacija možete da vidite u odeljku Pružene informacije.

Opis Usluge

Opšte odredbe i uslovi. Kompanija Kaspersky Lab vam ovim daje pravo da koristite veb-lokaciju i da pregledate sadržaj za privatno korišćenje da biste obezbedili da softver kompanije Kaspersky Lab bude kompatibilan sa ostalim softverom instaliranim na računaru i/ili upravljačkim programima koji sačinjavaju računar i da biste ispravili eventualne greške u softveru. Otpremanjem datoteke izveštaja na veb-lokaciju potvrđujete da ste zakoniti vlasnik otpremljenog objekta i da objekat nije poverljiv i ne sadrži poverljive informacije. Slanjem objekta na analizu (otpremanjem objekta), dajete kompaniji Kaspersky Lab besplatnu i isključivu licencu da kopira, skladišti i briše otpremljeni objekat za potrebe analize. Podaci se prenose kompaniji Kaspersky Lab preko bezbednih veza. Pružene informacije će štititi Nosilac prava u skladu sa zahtevima koje nameće zakon i zahtevima definisanim u „Smernicama za privatnost“. Ova veb-lokacija ne sme da se koristi za pravljenje podatka, programskog koda ili usluga za potrebe detektovanja, blokiranja ili uklanjanja virusa. Zabranjeno je ometanje rada veb-lokacije ili ostvarivanje pristupa uslugama veb-lokacije kroz zaobilaženje standardnog interfejsa (korišćenjem nedokumentovanih putanja). Korišćenje ove veb-lokacije mora da bude usaglašeno sa zakonskim propisima, uključujući primenljive zakonske instrumente i pravila za izvoz i ponovni izvoz.

Pravljenje korisničkog naloga. Morate da napravite nalog da biste koristili veb-lokaciju. Da biste napravili nalog, unesite adresu e-pošte i postavite lozinku.

Postavke korisničkog naloga. Možete da promenite adresu e-pošte ili lozinku ili da trajno uklonite nalog u odeljku „Upravljanje nalogom“.

Koliko dugo čuvamo lične podatke

Otpremljeni objekat će se čuvati na sistemima kompanije Kaspersky Lab ne duže od 90 dana nakon čega će biti izbrisan i neće moći da se vrati.

Ostali veb-sajtovi i obrasci

Kategorije podataka

Da biste pristupali raznim elementima sadržaja, registrovali se za događaje, testirali proizvode, kontaktirali nas putem obrazaca za kontakt i podršku, sprečili prevare, identifikovali krađe i druge zloupotrebe Usluge, dostavićete nam lične podatke, koji mogu da sadrže sledeće:

 • ime;
 • prezime;
 • imejl adresa;
 • broj telefona;
 • IP;
 • UTC datum.

Opis Usluge

Opšte odredbe i uslovi. Kaspersky Lab vam ovim daje pravo da koristite veb-sajt i da mu pregledate sadržaj za privatno korišćenje da biste se uverili da je softver kompanije Kaspersky Lab kompatibilan.

Vrhunski sadržaj. Da biste pristupili raznim elementima sadržaja, kao što su izveštaji, video zapisi, registrovanje za događaje ili dobijanje namenskog marketinškog materijala, zatražićemo od vas ime, prezime, imejl adresu kao obavezne podatke za dobijanje ovog premijum sadržaja i da radi obezbeđivanja dodatnih informacija o drugom sadržaju. Ove podatke će koristiti regionalna kancelarija kompanije Kaspersky koja je odgovorna za vašu lokaciju da bismo vam pružili dodatne informacije o proizvodima, uslugama i drugim inicijativama koje mogu da vas interesuju kao što su edukativne aktivnosti, seminari, događaji i marketinške kampanje. Prijava je dobrovoljna i možete da se odjavite u bilo kom trenutku tako što ćete kliknuti vezu za odjavljivanje u poruci e-pošte ili tako što ćete nam se obratiti na adresu navedenu u poruci e-pošte. U tom slučaju, podaci o vašoj registraciji će biti izbrisani i više nećete moći da pristupite Vrhunskom sadržaju, osim ako se ponovo ne prijavite.

Besplatne probne verzije. Ako želite da testirate naše proizvode, tražićemo od vas i ime i prezime, broj telefona i imejl adresu. Ove informacije će se koristiti da bismo vam poslali kôd za aktiviranje i da bismo vas podsetili o kraju probnog perioda. Do 14 dana posle kraja probnog perioda možete primiti poslednji podsetnik i ponudu da kupite punu licencu. Prijava je dobrovoljna i možete da se odjavite u bilo kom trenutku tako što ćete kliknuti na vezu za odjavljivanje u poruci e-pošte ili tako što ćete nam se obratiti na adresu navedenu u poruci e-pošte. Nakon što odbijete saglasnost, mi ćemo odmah izbrisati vaše podatke, osim ako odlučite da kupite punu licencu.

Bilteni, besplatna ažuriranja proizvoda i posebne ponude. Ako ste se registrovali za ovo i dostavili nam ime i imejl adresu, u nekim slučajevima ćemo koristiti te podatke da bismo vam pružali dodatne informacije o proizvodima i uslugama, besplatna ažuriranja proizvoda i posebne ponude koje mogu da vas interesuju. Prijava je dobrovoljna i možete da se odjavite u bilo kom trenutku tako što ćete kliknuti na vezu za odjavljivanje koju možete da pronađete u svakoj poruci e-pošte ili tako što ćete nam se obratiti na adresu navedenu u svakoj poruci e-pošte. U ovom slučaju, vaše ime i adresa e-pošte će biti izbrisani i nećemo vam više slati ovu vrstu poruka e-pošte, osim ako se ponovo ne registrujete.

Kontakt obrasci. Ako želite da nas kontaktirate pomoću naših obrazaca za kontaktiranje i podršku, od vas će biti zatraženo da nam pružite kontakt informacije (pomoću polja za unos označena znakom „*“), koje ćemo isključivo obrađivati i koristiti u meri koja je neophodna da bismo vas kontaktirali i pružali vam željene informacije. Imate slobodu da pružite dodatne informacije (pomoću polja za unos koja nisu označena znakom „*“), koje ćemo, naravno, takođe obrađivati u skladu sa svim primenljivim zahtevima za zaštitu podataka. Ovi podaci će biti prosleđeni regionalnim timovima kompanije Kaspersky koji su odgovorni za vašu lokaciju. Regionalni timovi kompanije Kaspersky će koristiti ove podatke da bi vas kontaktirali.

Godišnje ankete o zadovoljstvu klijenata za korisnike Tehničke podrške. Kompanija Kaspersky Lab održava ankete povodom svakog incidenta, kao i godišnju anketu za korisnike Tehničke podrške da bi unapredila kvalitet usluge. Da bismo održali Godišnju anketu o zadovoljstvu klijenata, mi primamo sledeće informacije:

Vašu adresu e-pošte, što nam omogućava da vas identifikujemo kao korisnika u našoj bazi podatka i povežemo vaše mišljenje u anketi sa vašim kontaktima i istorijom zahteva poslatih našem Timu za tehničku podršku.

Ocenu koju ste dali našem Timu za tehničku podršku i preporuke koje će se koristiti za poboljšanje kvaliteta usluga koje pruža Tehnička podrška kompanije Kaspersky Lab.

Koliko dugo čuvamo lične podatke

Lični podaci sačuvani u vreme kad koristite uslugu biće izbrisani posle prvog zahteva.

DA LI KORISTIMO KOLAČIĆE ILI MODULE ZA DRUŠTVENE MREŽE

Kolačići su datoteke ili fragmenti informacija koji se mogu čuvati na vašem računaru ili na drugim uređajima koji se mogu povezati na internet (na primer pametni telefoni i tableti) kada posetite naše veb lokacije. Ove informacije najčešće sadrže alfanumeričke niske koje jedinstveno identifikuju vaš računar, ali mogu da sadrže i druge informacije.

Koristimo različite tipove „kolačića“ (malih tekstualnih datoteka koje se stavljaju na vaš uređaj):

 • kolačići za korisnički unos;
 • kolačići za proveru identiteta;
 • kolačići za skladištenje željenih podešavanja i postavki;
 • kolačići za performanse;
 • kolačići za bezbednost (protiv prevara);
 • kolačići za reklamiranje trećih lica;
 • kolačići za analitičke podatke prvog lica;
 • kolačići za praćenje društvenih mreža.

Kolačiće koristimo na našim veb lokacijama i kada preuzimate aplikacije kompanije Kaspersky Lab sa naših veb lokacija. To nam pomaže da poboljšamo korisnički doživljaj veb lokacije i proizvoda kompanije Kaspersky Lab kada nam date izričito odobrenje za to.

Neke naše veb lokacije koriste elektronske markere (veb monitore) kako bismo imali sveobuhvatnu statistiku o efikasnosti reklamnih kampanja i drugih radnji. Takođe vam u e-pošti šaljemo veb monitore kako bismo odredili efikasnost, performanse i optimizicaju komunikacije putem e-pošte, kao i da bismo poboljšali korisničko iskustvo. Koristimo različite analitičke usluge za ovu svrhu. Možete ih pogledati ovde.

Možete da konfigurišete postavke pregledača tako da kolačići budu blokirani ili da vas sistem obavesti kad god neka veb-lokacija želi da postavi kolačić. Međutim, imajte u vidu da blokiranje kolačića može da dovede do toga da nećete moći da koristite sve funkcije na našoj veb-lokaciji i još više.

Takođe koristimo različite tipove „dodatnih komponenti za društvene mreže“. Pogledajte ovde listu kolačića ugrađenih u naše veb-lokacije i tabelu koja objašnjava kako koristimo module za društvene mreže.

PRINCIPI KOMPANIJE KASPERSKY U VEZI SA ZAŠTITOM PODATAKA

Naše veb-lokacije su u principu napravljene tako da ograničavaju obradu ličnih podataka na minimum. U određenim slučajevima mi smo u obavezi da prenesemo vaše lične podatke trećim licima zbog važećih zakonskih zahteva. Na primer, u slučaju kada postoji razlog da posumnjamo na kriminalnu aktivnost ili zloupotrebu naše veb-lokacije.

Da bismo pružali određene usluge, možemo da koristimo spoljne dobavljače usluga. Ako spoljni dobavljači treba da pristupe ličnim podacima, mi obezbeđujemo da je takav pristup ograničen na meru koja je neophodna za pružanje date usluge. Takođe, takvi spoljni dobavljači usluga moraju da poštuju sve važeće propise za zaštitu podataka.

Naše veb-lokacije sadrže veze prema kompanijama sa kojima održavamo poslovne odnose, posebno sa našim dobavljačima usluge veb-prodavnice. Ni na koji način nismo odgovorni za poštovanje zahteva za zaštitu podataka u vezi sa korišćenjem veb-lokacija naših partnera. Da biste dobili informacije u vezi sa zaštitom podataka kada posećujete ove veb-lokacije, pogledajte smernice za privatnost za veb-lokacije datih kompanija.

GDE OBRAĐUJEMO INFORMACIJE

Lični podaci koje korisnici pružaju kompaniji Kaspersky Lab mogu da se obrađuju u sledećim zemljama, uključujući i zemlje van Evropske unije (EU) ili Evropskog ekonomskog prostora (EEP), a te zemlje su: Nemačka, Holandija, Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Švajcarska, Kanada, Singapur, Rusija, Japan, SAD, Meksiko, Kina, Azerbejdžan. Prema opštoj poslovnoj praksi, podaci dobijeni od korisnika iz EU obrađuju se na serverima koji se nalaze u EU i Rusiji. Lični podaci mogu da se obrađuju na odredištima van Evropske unije (EU) i Evropskog ekonomskog prostora (EEA), pri čemu za neke Evropska komisija nije utvrdila da imaju odgovarajući nivo zaštite podataka. U tom slučaju Kaspersky Lab prenosi i otkriva vaše podatke u skladu sa Odlukama Evropske komisije o adekvatnosti za neke zemlje i standardnih ugovornih odredbi koje je odobrila Evropska komisija. Možete da zatražite kopiju standardnih ugovornih odredbi – kontaktirajte nas klikom ovde.

Kompanija Kaspersky Lab preduzela je odgovarajuće bezbednosne mera za zaštitu vaših ličnih podataka u skladu sa najboljim praksama za bezbednost i privatnost, uključujući, praćenje standardnih ugovornih odredbi Evropske komisije za prenos ličnih informacijama između svojih preduzeća grupe, koje zahteva da sva preduzeća grupe štite lične informacije iz Evropskog ekonomskog prostora koje obrađuju po standardu ekvivalentnom onom koji se zahteva zakonom Evropske unije o zaštiti podataka. Kad delimo vaše lične podatke sa dobavljačima usluga treće strane van Evropskog ekonomskog prostora i Švajcarske (kako je navedeno u odeljku „Primaoci i zakonske osnove za prenos“), ugovorom obavezujemo dobavljača usluga treće strane da primenjuje odgovarajuću zaštitu informacija.

PRIMAOCI I ZAKONSKE OSNOVE ZA PRENOS

Nikad ne pružamo podatke ni pristup podacima državnim organizacijama ili trećim licima. Možemo da otkrivamo informacije sa ograničenjima u pravu pristupa u sledećim slučajevima:

 • Unutar Kaspersky Lab grupe preduzeća. Naši zaposleni i osoblje koriste vaše lične podatke samo po potrebi i za svrhe opisane iznad.
 • Možemo i da delimo vaše informacije sa dobavljačima koji nam pomažu da vam pružamo usluge. Oni obrađuju vaše lične podatke u svojstvu obrađivača podataka (Član 28. GDPR) isključivo u naše ime. Kategorije tih primalaca uključuju kompanije koje pružaju veb-analitiku, obradu podataka, reklamiranje, distribuciju e-pošte, obradu plaćanja, obradu porudžbina i druge usluge.

U takvim slučajevima, ta preduzeća moraju da poštuju naše zahteve o privatnosti i bezbednosti podataka i nije im dozvoljeno da lične podatke koje dobiju od nas koriste u ijednu drugu svrhu.

Kada otkrijemo vaše informacije grupi kompanija Kaspersky Lab i dobavljačima usluga van Evropskog ekonomskog prostora, to radimo na osnovu standarda koje je definisala Evropska komisija u standardnim ugovornim odredbama o izvozu ličnih podataka i našim ličnim visokim standardima za bezbednost podatka i poštovanje vaše privatnosti.

VAŠI LIČNI PODACI I VAŠA PRAVA I KAKO DA IH KORISTITE

Takođe, obaveštavamo vas da imate određena prava u vezi sa ličnim podacima o vama koje čuvamo:

 • Pravo na informisanost. Imate pravo da vam se pruže jasne, transparentne i lako razumljive informacije o tome kako koristimo vaše lične podatke, i vaša prava.
 • Pravo na pristup. Ono vam daje pravo da dobijete kopiju vaših ličnih podataka koje obrađujemo i da proverite da li ih obrađujemo po zakonu.
 • Pravo na ispravljanje grešaka. Zatražite ispravku svojih ličnih podataka koje obrađujemo.
 • Pravo na brisanje (pravo da budete zaboravljeni). Ono vam daje pravo da zatražite uklanjanje ili brisanje vaših ličnih podataka ako nema dobrog razloga da nastavimo da ih obrađujemo.
 • Pravo na ograničenje obrade. Ono vam daje pravo da zatražite da suspendujemo obradu vaših ličnih podataka, na primer ako želite da utvrdimo koliko su tačni ili razlog zbog kojeg ih obrađujemo.
 • Pravo na prenosivost podataka. Zahtevajte prenos ličnih podataka. Dostavićemo vama ili trećem licu po vašem izboru vaše lične podatke u strukturiranom, često korišćenom formatu, koji može da pročita mašina.
 • Pravo na prigovor. Uvek možete da se uložite primedbu na to što obrađujemo vaše lične podatke kad se obrada zasniva na našim legitimnim interesima.
 • Pravo na povlačenje pristanka na obradu podataka. Ako povučete saglasnost, možda nećemo moći da vam obezbedimo pristup određenim funkcijama našeg Sajta. Obavestićemo vas ako je to slučaj u trenu kad budete povlačili saglasnost.
 • Pravo na žalbu. Imate pravo da kontaktirate nadležni organ za zaštitu podataka u svojoj zemlji da biste uložili žalbu na naše prakse zaštite podataka i privatnosti.
 • Pravo na isključivanje kolačića. Ako želite da ograničite ili blokirate sve kolačiće koje postavljaju naši veb-sajtovi, koristite alat dostupan na tom veb-sajtu (ako je primenjivo), ili pogledajte funkciju pomoći svog pregledača da biste videli kako da menjate podešavanja pregledača.

Ako želite da upotrebite to pravo, uvek možete da nas direktno kontaktirate.

Obično ne morate da plaćate nadoknadu za pristup svojim ličnim podacima (ni za korišćenje ma kojih drugih prava). Međutim, osim kad se to odnosi na povlačenje saglasnosti, možemo da vam naplatimo razumnu cenu ako je zahtev očigledno neosnovan, ako se ponavlja ili ako je preteran, ili u takvim okolnostima možemo da ne postupimo po zahtevu.

Od vas možemo da tražimo specifične informacije da bismo vam potvrdili identitet i uverili se da imate pravo pristupa svojim ličnim podacima (i da koristite ma koja druga prava). Ovo je bezbednosna mera kojom se obezbeđuje da se lični podaci ne otkrivaju nikom ko nema prava da ih dobije. Možemo i da vas kontaktiramo radi dodatnih informacija u vezi sa zahtevom, da bismo ubrzali postupak.

Pokušavamo da odgovorimo na sve legitimne zahteve u roku od mesec dana. Povremeno to može da traje duže od mesec, ako je zahtev naročito složen ili ako ste poslali više zahteva. U tom slučaju ćemo vas obavestiti i javljati vam dalje novosti.

ŽALBE

Ako želite da podnesete žalbu u vezi sa ovim Smernicama za privatnost ili našim praksama u vezi sa ličnim podacima, kontaktirajte nas klikom ovde.

Ako smatrate da obrada ličnih podataka koji se odnose na vas krši važeći zakon o zaštiti podataka, imate prava da podnesete žalbu kod nadležnog nadzornog državnog tela u bilo kom trenutku. Nadzorno državno telo koje je nadležno za vašu žalbu može da zavisi od vaše zemlje boravišta.